Apartament de lux | Satul francez

Tip tranzactie De vanzare
350.000€

Aceasta amenajare neconventionala a unui apartament de trei camere combina vocabularul minimalist cu cel pop-art si cu estetica anilor ’60 -’70 sub cupola atotcuprinzatoare a albului, optiune ce functioneaza si ca un manifest impotriva contextului impur in care se desfasoara locuirea autohtona.
Arhitectii au preluat spatiul intr-un moment in care imobilul era inca in constructie, iar parti-ul proiectat initial al apartamentului nu era inca realizat.

Chiar si asa, au resimtit drept constrangeri mai multe caracteristici ale spatiului, precum accesul diametral opus zonei de zi, forma in plan neregulata, din cauza apartamentului vecin, stalpii de dimensiuni generoase sau inaltimea mica de sub grinzi. Si, inainte de toate, suprafata propriu-zisa a apartamentului: 110 mp ce inglobau doua dormitoare cu bai si dressing-uri si o zona de zi cu living, loc de luat masa si bucatarie.

Concluzia a fost ca fiecare spatiu trebuie relationat cat mai eficient cu suprafata si functia lui, iar de aici imaginatia a inceput sa se dezlantuie…
Albul in toate tonalitatile sale, sub diverse texturi si forme, a fost utilizat pentru a crea adancime si inaltime, precum si pentru a oferi un aer abstract amenajarii, luxoasa si sofisticata dincolo de simplitatea sa aparenta. Folosirea dezinvolta si plenara a albului le-a permis arhitectilor sa deschida si sa dinamizeze spatiul, experimentand continuu un dialog cu lumina, naturala sau artificiala. Un cuvant trebuie spus aici despre personalitatea beneficiarului care, impresionat de realizarile anterioare ale arhitectilor, nu numai ca n-a impus anumite directii in amenajare, dar chiar a sustinut experimentul printr-o implicare activa.

Primul pas spre dobandirea unitatii stilistice si de fond a amenajarii a fost constituirea unui dialog inedit intre toate spatiile existente. Holul, destul de lung, a fost gandit ca o prelungire a zonei de zi: pe o latura, a fost propus un perete-biblioteca, o structura decorativa si functionala in acelasi timp (prin decupajele cu forme organice ale peretelui holului iese la iveala biblioteca marcata de fante orizontale de lumina).

Spatiul deschis al zonei de zi, ce pune fata in fata bucataria minimalista, de un alb high-tech( daca luam in considerare numai blatul din Corian) si sistemul audio-video Loewe este dominat vizual de panoul-tablou ce delimiteaza livingul de dormitorul matrimonial. O silueta neagra ce pare a fi captiva in sticla translucida “bantuie”, ajutata de lumina, cand zona minimalista a livingului, cand pe cea mai stilizata a dormitorului, unde stabileste o simetrie cu portretele grafice, stil pop, insiruite deasupra patului.
Daca in spatiile mari forma si culorile mobilierului cultiva impresia de austeritate, descoperind cele doua bai, unde avem de-a face si cu subtile jocuri cromatice, ne dam seama ca in spatele simplitatii se ascund totusi calitatea si luxul. Fiecare piesa a fost atent aleasa si cele mai multe poarta semnatura unor designeri renumiti. Pretiozitatea baii matrimoniale vine dintr-un amestec inspirat de texturi, forme si detalii: un lavoar din Corian, semnat Antonio Lupi, cada Thea, radiatorul organic Antrax si faianta eleganta de la SSAB.

In conceptul amenajarii, lumina este cea care finalizeaza si pune in valoare strategia estetica construita prin alb. Iata de ce solutiile de iluminat impresioneaza prin diversitate si inedit. In dormitorul matrimonial, arhitectii au propus pe langa fanta de lumina continua doua corpuri suspendate de la Foscarini si o lampa cu picior semnata de Patricia Urquiola. In living, corpul central suspendat de la Viabizzuno este completat prin fante de lumina si prin lampi decorative, iar holul beneficiaza de un sistem continuu de lumina, la nivelul pardoselii si al plafonului.

Utilitati - Imbunatatiri

  • Dotări imobil
  • Dressing
  • Mobilat
  • Lux
  • Sistem încălzire
  • Calorifere
  • Centrală imobil

Pozitionare pe harta

Distribuie aceasta proprietate

facebook share google plus share linkedin share pinterest share